Hop til hovedindhold
TEMA

Ungestrategi sætter spot på ungeliv i Rudersdal

Unge menneskers livsverden, udfordringer og behov forandrer sig hele tiden, og det skal Rudersdal Kommunes tilbud til unge borgere afspejle.

Derfor har Rudersdal Kommune sammen med en række unge mennesker udviklet en ungestrategi, som skal sikre relevans og aktualitet i kommunens tilbud til unge borgere.

Læs Rudersdal Kommunes ungestrategi:

Ungestrategi februar 2021

Udviklet af og med unge

Ungestrategien, som er udviklet af og med unge, skal sikre relevans og aktualitet i de tilbud, som kommunen har til unge borgere.

Strategien sætter desuden retning for alle initiativer målrettet unge mellem 13-25 år i deres frie tid, og sikrer, at der er en sammenhæng mellem sociale og pædagogiske indsatser, projekter, fysiske rammer og unge brugeres behov.

Unges anbefalinger sætter retningen

15 lokale unge i alderen 14-20 år har været helt centrale i udviklingen af strategien.

De har over en længere periode diskuteret ungeliv i Rudersdal, blandt andet unges hverdagsliv, udfordringer og ønsker til fremtidige initiativer og samarbejde mellem unge i kommunen.

Dette mundede ud i en række workshops for folkeskole- og gymnasieklasser, hvor flere perspektiver og ideer blev indsamlet.

Processens stærke fokus på brugerinddragelse har resulteret i inputs fra i alt 443 unge med tilknytning til lokalområdet.

Deres perspektiver, ideer og ønsker er blandt andet mundet ud i en række anbefalinger og et idekatalog, som sætter retningen for arbejdet med unge i Rudersdal Kommune.

Ungestrategi skal bruges bredt i kommunen

Rudersdal Kommune er langt fra den eneste spiller i unges hverdag og trivsel. Det har derfor været vigtigt at alle, der arbejder med unge kan se relevansen og bruge strategien og i øjenhøjde med målgruppen. Lokale gymnasier, folkeskoler, foreninger, kommunalpolitikere og kommunale forvaltningsområder inden for beskæftigelse, kultur, skole og social og sundhed har derfor deltaget i udviklingen af strategien.

Rudersdal Kommunes Ungestrategi

Rudersdal Kommunes nye ungestrategi er et produkt af et langt samarbejde med en gruppe unge frivillige. De frivillige har udpeget fire særlige indsatsområder, der de kommende år, skal gøre kommunen mere relevant og aktuel for unge borgere. 

Deres anbefalinger lyder: 

Styrk unges selvværd og samvær 

Giv unge tid og mentalt overskud 

Lyt til unges stemme og engagement 

Løft unges mødesteder og kulturliv