Hop til hovedindhold
Nyhed

Mød Ung i Rudersdals passionerede Gadeteam

Deres indsats er uundværlig - men hvad går Gadeteamets arbejde egentlig ud på? Mød Zahraa og Raied, kommunens dedikerede Gadeplansindsats.

Zahraa og Raied

Gadeteamet er en vigtig del af SSP-samarbejdet og arbejder målrettet med at støtte og skabe bro mellem bestemte ungegrupper og vores ungemiljøer. Zahraa og Raied bringer mange års erfaring og stærke kompetencer ind i arbejdet med udsatte og kriminalitetstruede unge.

Fokusområdet for Gadeteamet er generel trivsel og tryghed for unge og øvrige borgere i kommunen. Dernæst er det at hjælpe vores unge ind i positive fællesskaber og forebygge uhensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum. Der arbejdes bl.a. med gruppedynamikker, og hvordan de unge kan være stærke sammen fremfor individuelt.

Zahraa og Raied har en relationsbaseret tilgang, hvor opbygning af tillid og tryghed er altafgørende for deres arbejde. Raied forklarer: 

»Det er de unge, som bestemmer om og hvornår de lukker os ind. Og det respekterer vi.«

Teamet starter ofte med gruppeindsatser, der er målrettet de unges interesser f.eks. biografture, Go Cart eller ture til København. Gennem de sociale aktiviteter kommer de lidt tættere på de unge mennesker.

En støtte i hverdagen og livet som udsat ung

Ud over gruppeaktiviteterne hjælper Zahraa og Raied også en-til-en med f.eks. jobansøgninger eller ved at navigere i det komplekse kommunale system, takket være deres omfattende faglige netværk. I enkelte tilfælde agerer Gadeteamet som en "rejsefælle" og vejleder for den unge på vejen mod deres mål. Og derigennem ligger meget af teamets motivation for deres arbejde. Succesen ved at kunne hjælpe og flytte de unge. Zahraa og Raied udtrykker det selv således:

 »Vi kan noget, som ingen andre kan, på grund af de mange roller, vi har, og fordi vi er over det hele.«

Udover ovennævnte indsatser fører Gadeteamet opsyn med specifikke steder (såkaldte "Hot Spots"), hvor særlige grupper af unge hænger ud. Der er tale om specifikke områder valgt ud fra en hotspot-liste. Hotspot-listen bliver løbende opdateret i et team af samarbejdspartnere, kollegaer og borgere. Dernæst er Zahraa og Raied også altid til stede ved særlige begivenheder, hvor mange unge samles, som f.eks. Klub13-festerne og 9. klassernes sidste skoledag, Ulvedalene mv.

Zahraa og Raied er ikke kun erfarne fagfolk. De er to ildsjæle, der forstår vores unge ud fra deres egen opvækst og baggrund. Deres store empati og ligeværdige syn på de unge gør dem til værdifulde ressourcer.

Gadeteamet slutter af med kommentaren: »Vi er der for og med de unge.«