Mød Rudersdal Kommunes knallertundervisere
Til sammen har Ole og Kenneth næsten 30 års erfaring med knallertundervisning, og ingen af dem har planer om at stoppe foreløbig. De får nemlig en helt særlig føling med de unge, når de underviser dem.
Den perfekte kombination
Ole og Kenneth er begge politimænd og arbejder som knallertundervisere i Rudersdal Kommune. Det er faktisk ikke så unaturligt, at netop politimænd bliver knallertundervisere, da man som politimand har stor viden om færdselsloven.
Ole har været knallertunderviser i over 20 år, og Kenneth i snart 7 år. I arbejdet med de unge oplever de, at de få en bedre forståelse af, hvad der rører sig, og hvad der er vigtigt i de unges liv. Det giver dem en fordel i deres erhverv som politimænd, når de skal forstå og hjælpe unge, der kan have svært ved at holde sig inden for lovens rammer.
Knallertkørekortets udvikling
Knallertkørekortet har ikke altid været et lovkrav. Tidligere blev knallerten opfattet som en "cykel med hjælpemotor". I takt med udviklingen af knallerten har opfattelsen dog ændret sig. I 1980 blev kørekortet genindført i forsøget på at undgå ulykker.
For at erhverve sig et knallertkørekortet til en lille knallert, skal man i dag gennemføre et kursus i færdselsrelateret førstehjælp, gennemgå køreundervisning og bestå en køreprøve.
Sådan foregår køreprøven
Til køreprøven får eleven først to spørgsmål og skal minimum kunne svare rigtigt på ét. Derefter ifører eleven sig udstyr og påbegynder selve køreprøven, hvor man kører rundt i lokalområdet. Eleven skal kunne køre sikkert og inden for færdselslovens regler. Til slut laver Ole og Kenneth en samlet vurdering af præstationen. De kan betrygge med, at de fleste plejer at bestå.
Masser af motivation til at fortsætte
Ole og Kenneth oplever, at der er gang i en positiv udvikling og større prioritering af deres arbejde. Det giver dem blod på tanden til at fortsætte. De kan mærke, at der er kommet større fokus på miljøbevidsthed. Slidt udstyr er blevet skiftet ud, og i dag foregår undervisningen på nye el-knallerter frem for de ældre benzinknallerter.
De oplever, at deres arbejde kan være præventivt, når de underviser de unge mennesker i færdselsloven, og i hvordan man gebærder sig i trafikken.
Skal du have knallertkørekort?
Du kan tidligst begynde på knallertundervisningen, når du er 14 år og 6 måneder. Hvis du gerne vil tage knallertkørekort, kan du tilmelde dig et af vores hold. Tilmelding foregår via linket under fanen "Få bevis på det".
Tilmelding til knallertundervisning