Hop til hovedindhold
Nyhed

Huskunstnerforløb for unge begynder i efteråret

Rudersdal Kommune tilbyder i efteråret 2024 et spændende kreativt forløb for unge i samarbejde med foreningerne Tiny Dancer og RuBA. Læs mere om projektet her.

Ung Dansekunst, foto Karsten Piper
Foto: Karsten Piper

Om projektet Ung Dansekunst

Tiny Dancer skaber i samarbejde med Rudersdal Kommune og RuBA (Rudersdal BevægelsesAkademi) huskunstnerprojektet “Ung Dansekunst”, et dansefællesskab for unge, som har lyst til at mødes for at danse og selv være med til at lave forestillinger og kunstneriske fællesskaber med fokus på danseteknik, kreativitet og koreografi. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Ung dansekunst er for unge fra 9. klasse og opefter, som ønsker at være med i: 

  • et kunstnerisk fællesskab, hvor mangfoldighed er en styrke
  • aktiviteter hvor teknik og kreativitet går hånd i hånd
  • medskabelse som grundlæggende metode til at udvikle koreografisk materiale
  • fællesskaber, som giver plads til den enkelte, hvor man tør vise hvem man er
  • aktiviteter, som bygges op omkring en professionel proces, hvor man sammen skaber et værk, der bygges op omkring en produktion, og hvor forestillingen vises for et publikum. 

Ung Dansekunst tilbyder kunstneriske aktiviteter, der er målrettet unge, hvor de unge inddrages i udviklingen af bl.a. forestillinger, og indgår i kreative fællesskaber for dem, som ønsker at fordybe sig i dansen.

Med fokus på teknik, kreative processer, og udvikling af koreografiske værktøjer, inddrages de unge i dansens produktionsprocesser og understøttes i egne ideer til at skabe og udvikle dansens udtryk. De unge skal, som afslutning i projektet, dele deres forestilling med andre unge i et interaktivt/performativt forestillingsformat.

Projektets tema

Tiny Dancer udvikler sine forestillinger i tæt samspil med publikumsmålgrupper, og ønsker at afprøve og udvikle nye måder at skabe deltagerinddragende formater på, sammen med de unge. Det kunstneriske tema er ”The dark side of the loop”, og i dette tema dykker vi ned i underbevidstheden og vores skygger, i vores søvn og drømme.

Om Tiny Dancer og RuBA

Projektet er udviklet og faciliteret af foreningerne Tiny Dancer og Rudersdal BevægelsesAkademi, RuBA. 

Tiny Dancer er en teaterforening, der gennem dans formidler scenekunst til børn og unge. Deres unikke tilgang til deltagelse er baseret på kinæstetisk empati og pædagogik, og de bruger dansen som redskab til at kommunikere med publikum på en følelsesmæssig og fysisk måde. De tilbyder både forestillinger til skoler og forskellige festivaler, og så har de altid gang i mange spændende projekter. Deres mål er at skabe en magisk og inspirerende oplevelse gennem dans og performance.

RuBA er en idrætsforening under Rudersdal Kommunes kulturområde, som blev stiftet i 2007. Siden da er den vokset støt, og den tæller nu mere end 850 medlemmer på tværs af årgange og skoler i Rudersdal Kommune. RuBAs ønske er, at alle børn i Rudersdal Kommune skal have mulighed for at få undervisning af høj kvalitet inden for gymnastik og dans. Udover ugentlige hold tilbyder de en bred vifte af sociale arrangementer, workshops og events for deres medlemmer. Ved at kombinerer bevægelse med sociale aktiviteter, tror de på, at der skabes en enestående mulighed for et unikt fællesskab for unge mennesker i Rudersdal kommune.
 

Mød holdet bag Ung Dansekunst

Mette Møller Overgaard er en dansk koreograf, danser og danseformidler, baseret i København. Hun er Uddannet i 2014 på Statens Scenekunstskole som danseformidler, og har tidligere studeret scenedans på Iwanson International  2006-2009.

Mettes koreografiske interesse finder hun i det sted-specifikke, deltagerinddragende og performative arbejde. Nogle tilbagevendende temaer i hendes arbejde handler om fællesskaber og empati. Med et centralt fokus på relationen mellem performer og publikum, bliver det interaktive rum og deltagernes oplevelse det centrale.

Mette Overgaard har erfaring med at arbejde research-baseret og omsætte disse erfaringer til scenekunstnerisk produktion der rækker ud til et bredt publikum. 

Raphaël Eder Kastling er en alsidig danser og koreograf med en MFA i Dans og Participation fra Scenekunstskolen i Danmark og en BFA fra Amsterdam University of the Arts. Han har undervist og optrådt ved adskillige prominente institutioner og festivaler, både nationalt og internationalt. Raphaël har arbejdet med mange anerkendte kompagnier som Holstebro Dansekompagni og Uppercut Dansekompagni, hvor han har bidraget som koreograf og danser i adskllige projekter rettet mod børn og unge.

Emil Vodder er en multidisciplinær kunstner med en baggrund i rytmisk saxofon og komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium. Hans praksis omfatter performancekunst, installationer, skulpturer, koncerter og scenekunst, ofte med en tværmediel tilgang inspireret af BAUHAUS-skolen. Emil arbejder freelance som komponist, musiker og lys- og lyddesigner, og har været involveret i en række projekter og forestillinger i forskellige kunstneriske kontekster​​.

Nanna Nielsen er en erfaren visuel antropolog med over 20 års erfaring i at observere sociale mønstre og lave film med en åben og undersøgende tilgang, ofte med et humoristisk twist. Hun har arbejdet som instruktør, kamerakvinde og klipper på en række udstillings-, forestillings- og forskningsfilm, hvor hun har samarbejdet med institutioner som Aalborg Universitet og Roskilde Kommune. Nanna har en særlig evne til at interviewe mennesker fra forskellige baggrunde og integrere etiske overvejelser i sit arbejde.