Hop til hovedindhold
Nyhed

En »aktivistisk ungdomsforestilling« indtog Gården

Fredag den 1. marts lagde teatergruppen MÆRKVÆRK deres vej forbi Gården i Nærum for at opføre klimafortællingen "Frontløberne".

Pressefoto fra forestillingen "Frontløberne"
Foto: Per Morten Abrahamsen

Det var bestemt ingen almindelig teateroplevelse for de 6.-8. klassere fra Birkerød og Vedbæk, der var inde og se forestillingen fredag. Teatergruppen MÆRKVÆRK bedriver nemlig, hvad de selv kalder "aktivistisk ungdomsteater", hvilket kort sagt betyder, at de med deres show ønsker at provokere og inspirere - og i sidste ende måske endda få det unge publikum op af stolene og ind i klimakampen. 

Vi var meget spændte på at se, hvordan de mange skoleelever tog imod forestillingen og budskabet. Forestillingen var noget ud over det sædvanlige, idet de to skuespillere talte til og engagerede publikum. Der blev serveret mange skarpe budskaber om klimaforandringer, og teaterforestillingen var krydret med hårde fakta om klodens tilstand, som blev pakket ind i humor og satire.

Heldigvis var publikum overvejende begejstrede, og de blev tilsyneladende ikke skræmt væk, selvom temaet til tider blev dystert. Læs selv, hvad de unge mennesker havde at sige om stykket bagefter: 

Det var lidt provokerende og et meget seriøst emne, så det påvirkede mig meget.

Ida, 8. klasse

De fortæller jo også om, hvad der faktisk sker i virkeligheden om nogle år.

Markus, 6. klasse

Det var sjovt, men man lærte også noget, så det var godt til vores alder.

Vilma, 6. klasse

I skolen lærer m man meget om, at verdenshavene stiger, kød og sådan noget, her gik de mere i dybden med de små historier.

Ida, 8. klasse