Ungerådgivning
I Ungerådgivningen kan du få en snak, om det du har på hjerte. Vi hjælper dig med at sætte ord på svære følelser.
Har du brug for én at tale med?
I Ungerådgivningen kan du få en snak, om det du har på hjerte. Vi hjælper dig med at sætte ord på svære følelser.
I Ungerådgivningen er ingen problemer for store eller små, ligegyldige, pinlige eller mærkelige at tale om. Vi er altid klar til at snakke med dig - også om dét, der er svært.
Du bestemmer selv, hvad og hvor meget du har lyst til at fortælle, og du kan være anonym, hvis du ikke ønsker at oplyse dit navn.
- Vi er en åben, anonym rådgivning.
- Vi dømmer ingen, og alle er velkomne.
- Ingen problemer er for store eller små – vi kan tale om alt
- Vi er altid klar til at lytte.
- Vi kan hjælpe dig med at sætte ord på svære følelser
- Vi kan hjælpe dig med at kontakte andre, der kan hjælpe dig igennem det, du står over for
Sådan fungerer det
At rådgivningen er åben betyder, at du altid kan lave en aftale med en rådgiver. Samtalen kan foregå i et af vores ungecentre eller et andet sted, I aftaler, når du kontakter os.
At rådgivningen er anonym betyder, at du ikke behøver at oplyse dit navn eller andet, der fortæller, hvem du er. Du bestemmer helt selv, hvad du har lyst til at oplyse.
Hvis du oplyser dit fulde navn, skal du være opmærksom på, at rådgiveren har pligt til at indberette det til kommunen, hvis din situation er så alvorlig, at vi vurderer, at den er til skade for din videre udvikling. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med seksuelt misbrug, voldelige overgreb i hjemmet og lignende.
Du er velkommen til at tage en ven eller familie med, hvis du ikke har lyst til at komme alene. Det er op til dig, hvordan samtalen skal foregå.
Første gang du kommer i rådgivningen, vil vi sammen tale om, hvorfor du er kommet. Samtalen vil handle om, hvad det er, der går dig på, og hvordan vi kan gøre noget ved det.
Måske har du behov for flere samtaler – det aftaler vi, når vi har talt om, hvad det er, du har brug for støtte til.
Rådgivningen tilbyder ikke behandling, men samtaler og støtte, og hvis det er nødvendigt, hjælp til at blive sendt det "rigtige" sted hen.
Har du brug for hjælp til at komme videre?
Ungerådgivningen har et tæt samarbejde med andre relevante forvaltninger i Rudersdal Kommune og kan hjælpe med at formidle kontakt til disse, hvis der er behov for det.
Du kan ringe til ungerådgivningen på tlf. 46 11 59 29.
Hjælp, mens Ungerådgivningen er lukket i ferier mv.
Hvis du er folkeskoleelev eller forælder til en folkeskoleelev, kan du få rådgivning hos skolens forebyggende rådgiver. Kontaktoplysninger ligger på AULA.
Hvis du har lyst til at chatte med en anden ung, kan du gøre det på: https://ungtilung.com/
Der er også mulighed for telefon og chatrådgivning på Ung på Linje/Ung Online: https://www.urk.dk/ung-pa-linje-og-ung-online