SSP
SSP er forkortelsen for skole, socialforvaltning og politi. I Rudersdal Kommune er det Ung i Rudersdal, der koordinerer indsatsen.
SSP-indsatsen består af generelle og individuelle indsatser og har fokus på den generelle trivsel og tryghed for unge, såvel som andre borgere i kommunen og dækker blandt andet forebyggende indsatser.
Forebyggelse i folkeskolen
Social i pejling i 7. klasse
Gennem metoden Social Pejling er Ung i Rudersdal med til at forebygge risikoadfærd i folkeskolen. Det er muligt at booke oplæg og efterfølgende forældremøde via Skoletjenesten eller ved at kontakte SSP på mail: ungi@rudersdal.dk eller på tlf: 7268 5924.
Digital dannelse
Forældre, skoler og daginstitutioner forsøger dagligt at klæde børn og unge bedst muligt på til den digitale verden, men teknologien og de unges adfærd ændrer sig konstant, hvilket kan gøre det vanskeligt at navigere rundt i den nyeste viden på området og relevant undervisningsmateriale.
SSP kan tilbyde sparring og henvisning til brugbart undervisnings- og inspirationsmateriale og kan kontaktes via mail: ungi@rudersdal.dk eller på tlf: 7268 5924.
Rudersdal Bibliotekerne kan tilbyde elevundervisning, som bookes via Skoletjenesten
Særoplæg
Har I som skole særlige ønsker eller behov for et skræddersyet undervisningsforløb, så kontakt SSP på mail: ungi@rudersdal.dk eller på tlf: 7268 5924 for nærmere aftale.
Forebyggelse i gymnasiet
Ung i Rudersdal tilbyder forældremøder omkring overgangen fra folkeskole til gymnasium og holder elevoplæg for nye 1.g elever i august.
Arrangementer og events
Ung i Rudersdal deltager i større arrangementer, hvor unge samles, bl.a. 9. klassernes sidste skoledag og gymnasieelevernes arrangement i Ulvedalene.
Kontakt SSP
Ung i Rudersdal står desuden for en række kriminalpræventive indsatser.
SSP kan kontaktes på mail ssp@rudersdal.dk eller på tlf. 7268 5913 inden for normal kontortid. Alternativt kontaktes Ung i Rudersdals administration inden for normal kontortid på tlf. 4611 5900.
Ungeprofilundersøgelsen 2020
Ung i Rudersdal har på baggrund af ungeprofilundersøgelsen udarbejdet en kort PIXI-udgave suppleret med forslag til, hvordan skolerne, SSP, ungecentrene med flere kan arbejde forebyggende fremadrettet på baggrund af tallene fra ungeprofilundersøgelsen 2020.
Fakta og kort fortalt om ungeprofilundersøgelsen 2020:
Gennemført i perioden 1. december 2019 - 31. januar 2020.
1.205 besvarelser fra udskolingselever i Rudersdal (7. – 9. klasse).
638 besvarelser fra Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole samt Nærum Gymnasium.
På baggrund af tallene fra Ungeprofilundersøgelsen kan det konkluderes, at de unge i Rudersdal Kommune overordnet trives lidt bedre i skolen og i fritidslivet, ligesom der ses mindre mobning sammenlignet med jævnaldrende unge på landsplan.
Den forebyggende indsats på 7. årgang igennem de sidste tre skoleår ser ud til at have haft den ønskede effekt, idet der ses en signifikant forskel på elevernes fordomme og sociale overdrivelser omkring tobak, alkohol og stoffer - særligt på 7. og 8. årgang.
Færre unge fra Rudersdal tror noget forkert om deres jævnaldrende, og de er mere kildekritiske på nettet. Færre unge fra Rudersdal ryger dagligt (både i folkeskolen og på gymnasierne), og så har de en senere alkoholdebutalder sammenlignet med unge på landsplan.
Dog bemærkes der en voldsom stigning på 9. årgang og i gymnasiet omkring rusmidler, idet unge fra Rudersdal ligger markant højere sammenlignet med landstallene.
Der ses en signifikant stigning i unge, der har prøvet at ryge hash i overgangen fra 8. til 9. klasse i folkeskolen. En tendens, som dog ikke kun er gældende i Rudersdal Kommune.
Ungeprofilundersøgelsen udfærdiges årligt.
Gadeteam
Ung i Rudersdal har et ”gadeteam” med fire medarbejdere. Teamet arbejder forebyggende med udgangspunkt i relationer til unge i det offentlige rum og kigger jævnligt forbi de steder i kommunen, hvor unge typisk opholder sig.
Gadeteamet kan gennem relationerne med unge forsøge at hjælpe dem på mange planer. De kan for eksempel tale med unge om alkohol, hash, kærester, skolen, forældre, stoffer, uddannelser og drømme for fremtiden, ligesom de kan hjælpe med at navigere i et komplekst kommunalt system. Gadeteamet har et stort fagligt netværk og kan i nogle tilfælde være en ”rejsefælle” og vejleder for den unge på vej til målet.
Gadeteamet kan også til en vis grad forebygge og afværge unge menneskers støjende eller på anden vis uhensigtsmæssige adfærd i det offentlige rum. Men gadeteamet løser ikke opgaver, der hører under politiet og vil ikke forsøge på det.
Du kan kontakte gadeteamet via Ung i Rudersdals sekretariat på telefon 4611 5900 eller på mail ungi@rudersdal.dk.