Spring til indhold

Spire

Spire

Unge deltog i udviklingen af ungekulturen!

Skaberlyst og kulturel iværksætter?

Du er velkommen til at kontakte Lise Marie Mikkelsen for at høre mere om projektet:

Tlf: 72 68 59 12, mail: lisem@rudersdal.dk

SPIRE-forløbet er gennemført i løbet af 2019 og 2020 og er nu afsluttet og indarbejdes i en kommende ungestrategi, der forventes offentliggjort i december 2020.

En arbejdsgruppe bestående af 15 lokale unge i alderen 14-20 år har været epicenter for udviklingen af kommunens nye ungestrategi. Arbejdsgruppen deltog i projekt SPIRE, hvor de fra september 2019, og henover efteråret, løbende mødtes og diskuterede ungelivet i Rudersdal, herunder unges hverdag, udfordringer, ønsker og forslag til fremtidige initiativer og samarbejde mellem unge og kommunen. Temaer og problematikker, identificeret under gruppens undersøgelser og diskussioner, blev på seks workshops for folkeskole- og gymnasieklasser udfoldet og udforsket, nye perspektiver og idéer fra andre unge blev indsamlet og konkrete projektidéer indenfor hvert tema udviklet.

Det samlede materiale fra arbejdsgruppen og workshops danner baggrund for de valgte indsatsområder og de udfordringer, ambitioner og målsætninger, som er beskrevet i strategien, samt de forslag til nye projekter og samarbejder, som er samlet i strategiens idékatalog. 

De fire indsatsområder, som de unge har udvalgt at rette fokus på er:

Styrk unges selvværd og samvær, Giv unge tid og mentalt overskud, Lyt til unges stemme og engagement og Løft unges mødesteder og kulturliv.

Artikel fra Rudersdal Avis - Ny ungestrategi vil sætte de unge i førersædet​

Artikel fra Rudersdal Avis - Unge ildsjæle viser vejen​

​​

SPIRE-projektet