Spring til indhold

Rodløs – en film om unge i Rudersdal

Film: Rodløs

Dokumentarfilmen Rodløs er et ærligt portræt af tre ungeliv i generation millennium - skabt af unge for unge. Se filmen her på siden.

I dokumentarfilmen Rodløs følger man Albert, Sebastian og Dina på 16-19 år, der bor eller har boet i Rudersdal Kommune. Igennem personlige fortællinger om alt dét, der bekymrer og begejstrer de tre unge hovedkarakterer, giver filmen anledning til debat og refleksion om en lang række overvejelser og dilemmaer, som højst sandsynligvis, vil vække genklang hos filmens unge publikum. 

SKABT AF UNGE – FOR UNGE

Filmholdet, som består af fire unge på 18-20 år, har skabt et elegant og ærligt portræt af tre ungeliv i generation millennium, der lever med Rudersdal som fysisk ramme. 

Titlen Rodløs afspejler filmholdets betragtning om, at ungdom er en rodløs tilstand, hvor man for en tid frigør sig fra sine rødder i sin søgen efter at finde ud af, hvem man er, hvad man vil og hvor man vil hen, indtil man etablerer sig og slår nye rødder i sin voksentilværelse. 

Man har med filmen ønsket at give de unge ordet og lade dem selv sætte ord på, hvordan de oplever og udspiller deres ungdom - nu og her, anno 2020 i Rudersdal. 

Se filmen (varighed 25 minutter)

Rudersdal Kommunes ungestrategi

Filmen Rodløs er et led i Rudersdal Kommunes nye ungestrategi, som er et produkt af et langt samarbejde med en gruppe unge frivillige.

De frivillige har udpeget fire særlige indsatsområder, der de kommende år, skal gøre kommunen mere relevant og aktuel for unge borgere. Deres anbefalinger lyder:

  • Styrk unges selvværd og samvær
  • Giv unge tid og mentalt overskud
  • Lyt til unges stemme og engagement
  • Løft unges mødesteder og kulturliv

Filmen berører flere af temaerne, der er fokus på i den nye strategi.

HOLDET BAG FILMEN

Holdet bag Rodløs er Bloom Productions bestående af instruktør, Mehmet Ali Avci, fotograf Nikolai Du, producer David Cano Rosenvold, og 2. fotograf Laura Hadsund Baarstrøm i samarbejde med dokumentarist Louise Leth og Ung i Rudersdal. Filmens medvirkende er Albert Werner, Dina Munch Rasmussen og Sebastian Glyb.

 

BRUG FILMEN I UNDERVISNINGEN

Hvis du er lærer og ønsker at bruge filmen i din undervisning eller som samtalestarter med dine elever, kan du downloade undervisningsmateriale til filmen.

Undervisningsmateriale til filmen Rodløs

Materialet giver et resumé af de tre fortællinger og de temaer, som hver historie berører samt eksempler på en række spørgsmål, man kan stille eleverne, for at starte refleksion og debat indenfor de specifikke temaer. 

Ung i Rudersdal stiller sig også til rådighed i forhold til at komme og facilitere samtale med eleverne om filmen.

Har du spørgsmål til filmen eller ønsker facilitering af elevsamtale er du velkommen til at skrive til Lise Marie Lindholm Mikkelsen på lisem@rudersdal.dk.

Artikel fra Rudersdal Avis - Tre unge på sporet af en identitet​